Επικοινωνήστε μαζί μας στο

213 0 333 000

και ...κάντε το λογαριασμό!

Επικοινωνία 18228
Group paragogi 01

Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο ΗΡΩΝ δραστηριοποιείται δυναμικά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά την τελευταία δεκαετία και πλέον, μέσω των εταιρειών ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε. (ΗΡΩΝ Ι) και ΗΡΩΝ ΙΙ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΕ (ΗΡΩΝ ΙΙ), αντίστοιχα. Είναι ο πρώτος Όμιλος που προχώρησε σε μία τέτοια επένδυση στην Ελλάδα, προσβλέποντας στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, από το 2000. Σήμερα, η συνολική ισχύς των δύο (2) εγκατεστημένων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων φυσικού αερίου που βρίσκονται έξω από τη Θήβα, ανέρχεται σε 582 MW.

Η πρώτη μονάδα, ΗΡΩΝ Ι, ισχύος 147 MW απαρτίζεται από τρεις (3) αεροστροβίλους των 49 MW έκαστος. Η συγκεκριμένη μονάδα διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό συγκριτικά με τις υπόλοιπες εγχώριες μονάδες παραγωγής και σημαντικό πλεονέκτημα για το διασυνδεδεμένο Ελληνικό Σύστημα: εκείνο της ταχύτατης εκκίνησης με απόδοση της μέγιστης ισχύος της σε 20 μόλις λεπτά!

Η δεύτερη μονάδα, ΗΡΩΝ ΙΙ, ισχύος 435 MW, είναι από τις πιο σύγχρονες και τεχνολογικά άρτιες που διαθέτει ο τομέας της ηλεκτροπαραγωγής. Με απόδοση 58%, όταν ο μέσος όρος της απόδοσης των εγκατεστημένων στην Ελλάδα μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο δεν ξεπερνά το 54%, κατατάσσεται στην κορυφή της τεχνολογίας. Η υψηλή απόδοση της μονάδας μεταφράζεται σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και, επομένως, σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που καθιστούν τη συγκεκριμένη μονάδα την πλέον φιλική προς το περιβάλλον μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μετά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
Θέλω να μάθω περισσότερα Συμφωνώ