Επικοινωνήστε μαζί μας στο

213 0 333 000

και ...κάντε το λογαριασμό!

Επικοινωνία 18228
Group hero I 01

ΗΡΩΝ Ι

Ο ΗΡΩΝ Ι είναι χωροθετημένος 4 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Θήβας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Θηβών-Ελευσίνας.

Το οικόπεδο είναι σε σχετικά επίπεδη επιφάνεια με μικρές κλίσεις, σε υψόμετρο 295μ. και συνολική έκταση 94.850 τ.μ., ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι γειτνιάζει με το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου και το σύστημα μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 και 400KV, αντίστοιχα.

Ο ΗΡΩΝ Ι είναι ένας Αεριοστροβιλικός Σταθμός Ανοικτού Κύκλου (ΑΣΣΑΚ) παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και βρίσκεται 4 km νότια της πόλης των Θηβών νομού Βοιωτίας, επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Θηβών – Ελευσίνας.

Ο σταθμός αποτελείται από τρεις (3) αεριοστροβίλους ανοικτού κύκλου αεροπορικού τύπου LM6000 PC-Sprint της General Electric, χρήσης διπλού καυσίμου - φυσικού αερίου ως κυρίου και ελαφρού πετρελαίου Diesel ως εφεδρικού. Η ονομαστική ισχύς των μονάδων σε συνθήκες ISO, ανέρχεται στα 3 x 49,254 = 147,762 MWe.

Η απόδοση του σταθμού με χρήση φυσικού αερίου είναι υψηλή και ανέρχεται στο 40%, σε συνθήκες συνεχούς μέγιστης φόρτισης. Ο ετήσιος μέσος βαθμός απόδοσης, αν ληφθούν υπόψη οι εκκινήσεις, οι κρατήσεις και τα μειωμένα φορτία των μονάδων, κυμαίνεται στο 38%.

Ο έλεγχος των εκπομπών NOx επιτυγχάνεται με ψεκασμό κατεργασμένου ύδατος. Η επανάκτηση μέρους της μείωσης ισχύος των αεριοστροβίλων λόγω αύξησης της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, επιτυγχάνεται με πρόσθετο ψεκασμό ποσότητας κατεργασμένου ύδατος.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
Θέλω να μάθω περισσότερα Συμφωνώ