Επικοινωνήστε μαζί μας στο

213 0 333 000

και ...κάντε το λογαριασμό!

Επικοινωνία 18228
Group HERON II 01

ΗΡΩΝ ΙΙ

Ο ΗΡΩΝ ΙΙ είναι χωροθετημένος 4 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Θήβας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Θηβών-Ελευσίνας.

Το οικόπεδο είναι σε σχετικά επίπεδη επιφάνεια με μικρές κλίσεις, σε υψόμετρο 295μ. και συνολική έκταση 94.850 τ.μ., ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι γειτνιάζει με το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου και το σύστημα μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 και 400KV, αντίστοιχα.

Ο ΗΡΩΝ ΙΙ είναι ένας Θερμοηλεκτρικός Σταθμός Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣΣΚ) παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον ΑΣΣΑΚ ΗΡΩΝ Ι.

Ο κύριος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του ΘΗΣΣΚ ΗΡΩΝ ΙΙ, προέρχεται από τη Μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου STAG 109FB της εταιρείας General Electric και αποτελείται από αεριοστρόβιλο ονομαστικής ισχύος 290MWe και τύπου PG9371FB, λέβητα ανάκτησης θερμότητας καυσαερίων τριών βαθμίδων πίεσης και αναθέρμανσης, ατμοστρόβιλο τύπου ΗΕΑΤΤΜ Α15 ισχύος 145MWe με αερόψυκτο συμπυκνωτή και κοινή γεννήτρια τύπου 450Η, ονομαστικής ισχύος 533,4MVA, ονομαστικής τάσης 19kV τριφασική 50Hz, σε κοινό άξονα.

Πρόκειται για μία από τις πιο σύγχρονες και τεχνολογικά άρτιες μονάδες που διαθέτει ο τομέας της ηλεκτροπαραγωγής. Ο βαθμός απόδοσης του Σταθμού, τον κατατάσσει στην κορυφή της τεχνολογίας. Η υψηλή απόδοση της μονάδας μεταφράζεται σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και, επομένως, σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που καθιστούν τη συγκεκριμένη μονάδα την πλέον φιλική προς το περιβάλλον μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μετά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
Θέλω να μάθω περισσότερα Συμφωνώ