Επικοινωνήστε μαζί μας στο

213 0 333 000

και ...κάντε το λογαριασμό!

Επικοινωνία 18228

press press re 01

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 09:14

Ξεκίνησε η εμπορική λειτουργία του Θερμοηλεκτρικού σταθμού Ήρων ΙΙ

Ο ΗΡΩΝ ΙΙ είναι ένας Θερμοηλεκτρικός Σταθμός Συνδυασμένου Κύκλου, ονομαστικής ισχύος 435 MW, με καύσιμο Φυσικό Αέριο, ανήκει στην GDF SUEZ (50%) και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (50%) και ευρίσκεται στην περιοχή της Θήβας στη Βοιωτία. Ο σταθμός κατασκευάστηκε επιτυχώς από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ.
 Heron02 01Ο ΗΡΩΝ ΙΙ είναι ο αποδοτικότερος σταθμός στην Ελλάδα

Ο ΗΡΩΝ ΙΙ είναι ο πλέον σύγχρονος Θερμοηλεκτρικός Σταθμός Συνδυασμένου Κύκλου στην Ελλάδα με απόδοση 58%, όταν ο μέσος όρος της απόδοσης των εγκατεστημένων στην Ελλάδα μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με Φυσικό Αέριο δεν ξεπερνά το 54%. Η υψηλή απόδοση της μονάδας μεταφράζεται σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και, επομένως, σε χαμηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου [διοξειδίου του άνθρακα (CO2)], που καθιστούν τη συγκεκριμένη μονάδα εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον.

Ο κ. Γεώργιος Περιστέρης, Πρόεδρος του ΔΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπογράμμισε: «Έχοντας ήδη σημαντική παρουσία στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέσω της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναπτύσσεται περαιτέρω στον ενεργειακό τομέα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό Συνδυασμένου Κύκλου της ΗΡΩΝ ΙΙ διότι παρόμοιοι σταθμοί είναι οι πλέον αποδοτικοί που υπάρχουν.»


Ο κ. Stéphane Brimont, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GDF SUEZ Energy Europe, δήλωσε: «Ο ΗΡΩΝ ΙΙ επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της GDF SUEZ για βιώσιμη ανάπτυξη. Με αυτό το σύγχρονο, ευέλικτο και με χαμηλές εκπομπές CO2 σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, η GDF SUEZ είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις προσπάθειες της Ελλάδας για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή ενέργειας»
Πρωτοποριακή Χρηματοδότηση

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, η ΗΡΩΝ ΙΙ ολοκλήρωσε την διαδικασία έκδοσης ομολογιακού δανείου ύψους €200 εκατομμυρίων (ένα μίγμα corporate και project finance) από Όμιλο Ελληνικών και Ξένων Τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η συναλλαγή αυτή είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα μετά την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΗΡΩΝ ΙΙ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΕ Δημήτρης Γεωργαντώνης δήλωσε σχετικώς: «Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η GDF SUEZ έχοντας ολοκληρώσει μια επένδυση της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύουν έμπρακτα την επιχειρηματική τους παρουσία στην Ελλάδα, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια με τον αποδοτικότερο τρόπο.»

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς επιχειρηματικούς Ομίλους στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής, των κατασκευών, της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων και των παραχωρήσεων. Στο χώρο της Ενέργειας, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ λειτουργεί ή κατασκευάζει εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος άνω των 1.000 MW (από θερμικές και ανανεώσιμες πηγές). Ο Όμιλος διατηρεί επίσης παρουσία και στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. Διαθέτει δύο εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες, την μητρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία συγκεντρώνει το σύνολο των δραστηριοτήτων στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η GDF SUEZ αναπτύσσει την επιχειρηματική της δράση με βάση ένα μοντέλο υπεύθυνης ανάπτυξης που λαμβάνει υπόψη του σημαντικές προκλήσεις: της ανταπόκρισης στις ενεργειακές ανάγκες, της διασφάλισης της παροχής ενέργειας, της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της μεγιστοποίησης της χρήσης των διαθέσιμων πόρων. Ο Όμιλος προσφέρει καινοτόμες ενεργειακές λύσεις υψηλής απόδοσης σε ανθρώπους, πόλεις και επιχειρήσεις, βασιζόμενος σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο παροχής φυσικού αερίου, μία ευέλικτη παραγωγική βάση με χαμηλές εκπομπές CO2 και μοναδική εξειδίκευση σε τέσσερις βασικούς τομείς: φυσικό αέριο, υπηρεσίες ενεργειακής απόδοσης, ανεξάρτητη παραγωγή ενέργειας και υπηρεσίες περιβάλλοντος. Η GDF SUEZ απασχολεί 200.650 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και το 2009 εμφάνισε έσοδα 79,9 δις. ευρώ. Η GDF SUEZ είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια των Βρυξελλών, του Λουξεμβούργου και του Παρισιού και συμμετέχει στους κύριους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες (CAC 40, BEL 20, DJ Stoxx 50, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe, ASPI Eurozone και ECPI Ethical Index EMU).

Στην Ελλάδα η GDF SUEZ ενεργοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των θερμοηλεκτρικών σταθμών ΗΡΩΝ Ι και ΗΡΩΝ ΙΙ (κοινές εταιρείες με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ). Ο Όμιλος έχει ενεργή παρουσία στις υπηρεσίες ενέργειας μέσω της COFELY HELLAS ΑΕ στους τομείς της λειτουργίας και συντήρησης τεχνικών εγκαταστάσεων κα της διαχείρισης εγκαταστάσεων. Η SUEZ ENVIRONEMENT κατέτει το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης).


Επικοινωνία

Κεντρικά Γραφεία:
Λεωφ. Κηφισίας 124, Αθήνα 11526
Τηλέφωνο:
18228
Fax:
+30 210-6968196
Διεύθυνση E-mail:
CustomerCare@heron.gr

 

Κατάστημα Αθήνα
Λ. Κηφισίας 140, ΤΚ 11526, Αθήνα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
210 010 2320
fax:
213 010 6680
Email:
athensshop@heron.gr

 

Κατάστημα ΘΗΒΑ
Επαμεινώνδα 62, ΤΚ 32200, Θήβα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
2262 024988
FAX:
2262 024984
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ E-MAIL:
thivashop@heron.gr

 

Κατάστημα ΚΡΗΤΗ
Έβανς 13, ΤΚ 71 201, Ηράκλειο Κρήτης
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
2810 242868
FAX:
2810 242868
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ E-MAIL:
heron.crete@gmail.com

Customer Care

Ένας εκπρόσωπός μας πάντα δίπλα σας

Αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ρ.Α.Ε.

Πως θα γίνω πελάτης ΗΡΩΝ

Γίνε σήμερα Πελάτης ΗΡΩΝ και επωφελήσου από τις ανταγωνιστικές μας χρεώσεις αλλά και τις επιπλέον υπηρεσίες μας.