Επικοινωνήστε μαζί μας στο

213 0 333 000

και ...κάντε το λογαριασμό!

press press re 01
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 09:15

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία συνεργασίας των Ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ

Σε συνέχεια της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ στις 11 Δεκεμβρίου 2008 για συμμετοχή κάθε Ομίλου με ποσοστό 50% σε δύο ενεργειακές μονάδες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ), ανακοινώνονται τα εξής:

Εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες και η GDF SUEZ μετέχει από σήμερα 3 Ιουνίου 2009 στο μετοχικό κεφάλαιο των Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ.

Οι Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ αποτελούν πρότυπες τεχνολογικά και περιβαλλοντικά μονάδες με καύσιμο το φυσικό αέριο και βρίσκονται στη Βοιωτία. Η μονάδα φυσικού αερίου ανοικτού κύκλου Ήρων Ι ισχύος 150 MW είναι η πρώτη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2004. Η μονάδα φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου Ήρων ΙΙ ισχύος 450 MW βρίσκεται σε φάση κατασκευής από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2010.

Οι δύο ενεργειακές μονάδες ανήκουν εξίσου στους Ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ και διοικούνται από κοινού από τους δύο Ομίλους, επωφελούμενες των συμπληρωματικών δραστηριοτήτων των ιδιοκτητών τους. Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει κυρίαρχη θέση και μεγάλη εμπειρία στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής, των κατασκευών, του real estate και των παραχωρήσεων στην Ελλάδα. Η GDF SUEZ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ενέργειας παγκοσμίως, ενώ κατέχει και λειτουργεί σημαντικό αριθμό μονάδων φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο.