Επικοινωνήστε μαζί μας στο

213 0 333 000

και ...κάντε το λογαριασμό!

Επικοινωνία 18228
BUSINESS ypshlh tash biomhchanikoi pelates 01

Υψηλή Τάση - Βιομηχανικοί Πελάτες

Οι καταναλωτές Υψηλής Τάσης στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 30, κάνουν χρήση 1.000 ΜW του εγκατεστημένου παραγωγικού μηχανισμού της χώρας και αντιστοιχούν στο 10-12% της μηνιαίας προμήθειας όλων των Συμμετεχόντων στον Ημερήσιο Ενεργειακό Προγραμματισμό (ΗΕΠ). Διαθέτοντας την τεχνική επάρκεια και τη μακροχρόνια εμπειρία εξειδίκευσης των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών των μεγαλύτερων καταναλωτών του Συστήματος, κάθε καταναλωτής ΥΤ μπορεί να διαπραγματεύεται συγκεκριμένους όρους στις συμβάσεις προμήθειας, όπως, ενδεικτικά, την παροχή υπηρεσιών διακοπτόμενου φορτίου κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, εν είδει εφεδρείας ισχύος, που θα του εξασφαλίσει ευνοϊκή τιμολόγηση για τις υπόλοιπες ώρες.

Ο αριθμός των καταναλωτών ΥΤ του ελληνικού Συστήματος είναι περιορισμένος. Λόγω όμως του μεγάλου μεγέθους της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από αυτούς τους καταναλωτές, πρέπει να παρέχονται σημαντικά κίνητρα για τον ετεροχρονισμό της ζήτησής τους σε σχέση με την αιχμή του Συστήματος, ήτοι για τη μείωση της κατανάλωσής τους κατά τις ώρες μεγάλης ζήτησης από τα λοιπά φορτία του Συστήματος. Η δυνατότητα σύναψης Συμβάσεων Διακοψιμότητας με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), για τη μεταφορά φορτίου από τις ζώνες αιχμής σε ζώνες ενδιάμεσης ή χαμηλής ζήτησης φορτίου, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τον εξορθολογισμό της συνολικής ζήτησης του Συστήματος και τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τις πλέον ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας.

Ο ΗΡΩΝ παραμένει στη διάθεση κάθε καταναλωτή για τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη δημιουργική συνεργασία, την προσφορά ολοκληρωμένων ενεργειακών υπηρεσιών και την εκπόνηση συγκεκριμένων δράσεων, οι οποίες θα βελτιστοποιήσουν το ενεργειακό προφίλ των εγκαταστάσεων, έναντι του υπολογιζόμενου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
Θέλω να μάθω περισσότερα Συμφωνώ