Επικοινωνήστε μαζί μας στο

213 0 333 000

και ...κάντε το λογαριασμό!

Επικοινωνία 18228

Γενικές πληροφορίες

Τί είναι το φυσικό αέριο;

Το φυσικό αέριο είναι μείγμα κορεσμένων υδρογονανθράκων σε αέρια μορφή με βασικό στοιχείο το μεθάνιο. Σχηματίστηκε πριν εκατομμύρια χρόνια όταν στρώματα οργανικής ύλης εκτέθηκαν σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης στο υπέδαφος. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα ορυκτά καύσιμα με πολλαπλές χρήσεις στο βιομηχανικό και οικιακό τομέα. Το φυσικό αέριο είναι άχρωμο ,αόρατο και άοσμο. Η χαρακτηριστική του οσμή προστίθεται, κατά την επεξεργασία, προκειμένου να γίνεται αντιληπτό σε περίπτωση διαρροών.


Είναι ασφαλές το φυσικό αέριο;

Το φυσικό αέριο είναι ασφαλές. Συγκεκριμένα:

  • Το φυσικό αέριο αναφλέγεται μόνο αν βρεθεί κοντά σε σπινθήρα. Ωστόσο, ως ελαφρύτερο του αέρα, απομακρύνεται άμεσα σε περίπτωση διαρροής και δεν βρίσκεται κοντά στις εστίες φωτιάς.
  • Το δίκτυο και οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου κατασκευάζονται με τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας του Τεχνικού Κανονισμού Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου και ελέγχονται περιοδικά από την αρμόδια υπηρεσία με συστήματα αυτοματισμού, τηλε-ελέγχου καθώς και με δειγματοληπτικούς ελέγχους.
  • Οι συσκευές αερίου φέρουν τη σήμανση CE (Conformite Europeene) η οποία συνιστά εγγύηση ότι πληρούν όλες τις σχετικές προδιαγραφές ασφαλείας όπως ορίζονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία περί Συσκευών Αερίου (2009/142/ΕΚ).
  • Το φυσικό αέριο έχει μια χαρακτηριστική οσμή που προστίθεται σε αυτό κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του. Συνεπώς είναι εύκολο να εντοπιστεί σε περίπτωση διαρροής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
Θέλω να μάθω περισσότερα Συμφωνώ