Επικοινωνήστε μαζί μας στο

213 0 333 000

και ...κάντε το λογαριασμό!

Με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, το Ίδρυμα ENGIE και ο ΗΡΩΝ υπέγραψαν συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (GNO), για τη χορηγία παραστάσεων όπερας που απευθύνονται σε παιδιά.

Το Ίδρυμα ENGIE και ο ΗΡΩΝ θα στηρίξουν την παραγωγή των παιδικών παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα απευθύνουν κάλεσμα σε νέους που προέρχονται από μειονεκτικές και μεταναστευτικές οικογένειες, χάρη σε συμφωνία με τοπικές ΜΚΟ. Η υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης και της πρόσβασης στον πολιτισμό για όλους ικανοποιεί τις βασικές αξίες της ENGIE και της HERON.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Gérard Mestrallet, Προέδρου του Ιδρύματος ENGIE και Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ENGIE, του κ. Αθανάσιου Θεοδωρόπουλου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Λ.Σ., καθώς και των κκ. Γιώργου Κούβαρη, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της HERON, και κ. Γιώργου Δανιόλου, Διευθύνοντος Συμβούλου ENGIE HELLAS & ΗΡΩΝ.

Τον Ιανουάριο του 2017, η ENGIE κέρδισε μια πενταετή σύμβαση συνολικής διαχείρισης εγκαταστάσεων για το νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (SNFCC) στην Αθήνα, όπου βρίσκεται η Εθνική Λυρική Σκηνή.

 

 

Η ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε. ιδρύθηκε από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από συμβατικές και Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και διεθνώς. Το 2009, εισέρχεται στη μετοχική σύνθεση η ENGIE (πρώην GDF Suez), ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο. Επιπλέον, το Μάρτιο του 2014, ολοκληρώνεται επιτυχώς η είσοδος και της QATAR PETROLEUM (μέσω της εταιρείας QPI GAS & POWER OPC.), μίας ακόμη παγκόσμιας ηγετικής δύναμης στον ενεργειακό χάρτη, στο μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής ΗΡΩΝ ΙΙ.
Η ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε. είναι ο πρώτος ιδιωτικός Όμιλος που δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα. Κατασκεύασε και λειτουργεί επιτυχώς από το 2004, την πρώτη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα. Το 2009, ακολούθησε ένας δεύτερος σταθμός συνδυασμένου κύκλου στην ίδια θέση.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 71ο Ντέρμπυ Ιπποδρόμου ΟΠΑΠ, την Τετάρτη 5 Ιουλίου στο Μαρκόπουλο Αττικής, με χορηγό τον ΗΡΩΝ.

Σε μια μεγάλη γιορτή –whole day event-, επισφραγίζοντας την αλλαγή σελίδας στις ελληνικές ιπποδρομίες, έλαβαν χώρα εντυπωσιακοί αγώνες, happenings και παράλληλες δραστηριότητες, στις οποίες ο ΗΡΩΝ, ως μέγας χορηγός, έδωσε το ηχηρό παρόν, βραβεύοντας το best demonstrated horse –το άλογο με την καλύτερη παρουσία στους αγώνες, καθώς και τον νικητή της 1ης ιπποδρομίας –ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ ΗΡΩΝ.

Στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας ΗΡΩΝ – ΟΠΑΠ, ο ΗΡΩΝ μέγας χορηγός του 71ου ελληνικού derby ΟΠΑΠ, υποδέχθηκε τους καλεσμένους του παρέχοντας πληροφορίες και όλα τα τελευταία νέα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενημερώνοντας παράλληλα για την εξοικονόμηση ενέργειας που απολαμβάνουν στον ΗΡΩΝ, με τα νέα οικονομικά του προγράμματα HOME 1+1 & HOME 1+1 Νυχτερινό.

Περισσότεροι από 6.000 θεατές, φίλιπποι, εκπρόσωποι της πολιτείας, πολιτικών κομμάτων, του επιχειρηματικού κόσμου και μέσων ενημέρωσης, αθλητές και καλλιτέχνες κατέκλισαν τις κερκίδες και παρακολούθησαν μια άρτια αγωνιστικά και οργανωτικά ιπποδρομιακή συγκέντρωση, που περιλάμβανε συνολικά επτά κούρσες με πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις. Οι θεατές, εκτός από τις ιπποδρομίες, παρακολούθησαν ένα ιππικό show από επαγγελματίες αθλητές της ιππασίας, καθώς και μια εντυπωσιακή επίδειξη μηχανοκίνητου αθλητισμού, με kart cross οχήματα και επαγγελματίες οδηγούς σε ειδικά σχεδιασμένη πίστα.

Η εταιρεία ΗΡΩΝ σε συνεργασία με το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen καινοτομούν και φέρνουν στην Ελλάδα τη νέα ευρωπαϊκή τάση που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος. Η ΗΡΩΝ και το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen προσφέρουν δωρεάν φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στους επισκέπτες του εκπτωτικού χωριού.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των αυτοκινήτων και των μπαταριών έχει καταστήσει πλέον την ηλεκτροκίνηση μια απτή πραγματικότητα, η οποία αλλάζει ριζικά τα δεδομένα της αυτοκίνησης. Όσο εξαπλώνονται και εξελίσσονται τα ηλεκτρικά οχήματα, τόσο περισσότερο ο ανεφοδιασμός τους μετατρέπεται σε σημείο υπεροχής τους έναντι των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η πρωτοποριακή σύμπραξη της ΗΡΩΝ με το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen καθιστά τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων μια εξαιρετικά απλή και ανέξοδη διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ελληνική αγορά το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen είναι, ένα από τα λίγα μέχρι στιγμής σημεία δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και προσδοκά να προσφέρει νέες εναλλακτικές στους επισκέπτες χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μια επίσκεψή σας στον απόλυτο προορισμό shopping για όλη την οικογένεια, θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα πρωτοποριακά σημεία φόρτισης όσο απολαμβάνετε τις έξυπνες αγορές σας από αγαπημένα designer brands 35-70% πιο φθηνά όλο το χρονό.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας ΗΡΩΝ και έχει ως κύριο στόχο να γίνουν ευρέως γνωστά τα οφέλη της χρήσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον όπως τα συμβατικά αυτοκίνητα και δημιουργούν νέες συνθήκες για την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και για την καθημερινότητα μας. Στην ΗΡΩΝ, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υπερβαίνει κάθε επιχειρηματικό στόχο και προτεραιότητα. Ο σχεδιασμός και το εύρος των δραστηριοτήτων της εξελίσσονται προσεκτικά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, με ευθύνη και σεβασμό στη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου.

Στη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων προχώρησε η εταιρεία ΗΡΩΝ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Η νέα σου Ενέργεια, Εξοικονόμηση και Αναβάθμιση», για τα μέλη – Ξενοδόχους του Νομού την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ειδικά πακέτα και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας για την ανάδειξη και την αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών καταλυμάτων της Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας ΗΡΩΝ - Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, τα μέλη της Ένωσης μπορούν να απολαμβάνουν τις πιο ανταγωνιστικές τιμές αλλά και επιπλέον μοναδικά προνόμια. μέσω ειδικών συμφωνιών ποτυ έχει συνάψει ο ΗΡΩΝ, με εταιρείες που το αντικείμενό τους  είναι σχετικό με τον ξενοδοχειακό κλάδο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση των ειδικών προγραμμάτων για τους ξενοδόχους της Ηπείρου με ομιλίες από τους κ.κ. Φώτη Οικονομίδη,  Διευθυντή Πωλήσεων ΗΡΩΝ, Στυλιανό Στυπίδη, εμπορικό διευθυντή της ENGIE, και Γεώργιο Νικολαΐδη, Διευθυντή Ξενοδοχειακών Πωλήσεων της COCOMAT

Σημείωση: Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει Cocktail Buffet  

Η εταιρεία ΗΡΩΝ πραγματοποιεί πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης της εθελοντικής οργάνωσης +Πλευση και γίνεται συνοδοιπόρος στο ταξίδι ανθρωπιάς και προσφοράς για τους ακρίτες των νησιών μας.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωικής Ευθύνης της εταιρείας ΗΡΩΝ και  έχει ως στόχο τη συμβολή στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης  των ακριτικών νησιών της χώρας μας (Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Σχοινούσα, Πάτμος, Αρκιοί, Λειψοί, Αγαθονήσι κ.ά.). συνδράμοντας τις προσπάθειες για εξασφάλιση ίσης πρόσβασης στις ιατρικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευση και την μόρφωση για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Η +Πλευση (Σύμπλευση) είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία απαρτίζεται από γιατρούς – εθελοντές, με σκοπό την υποστήριξη και αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων. Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η +Πλευση οργανώνει δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με στόχο την μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά.  Σκοπός η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω, πρωταρχικά, της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.

Κύρια δράση της +Πλεύσης – και επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του έτους, αποτελεί ο ετήσιος διάπλους της. Η +Πλευση, επιπροσθέτως, διοργανώνει δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου, με σκοπό να συμβάλει στον πολιτισμό και την παιδεία στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και να συνδράμει σε εκπαιδευτικές υποδομές. Ενδεικτικά αναφέρουμε, την κατασκευή προαύλιου χώρου – πολυγηπέδου στο Δημοτικό Σχολείο Θηρασιάς, τα γήπεδα πολλαπλών χρήσεων στη Σχοινούσα και τις παιδικές χαρές στην Κίμωλο, Σίκινο και Ηρακλειά.

Η εταιρεία ΗΡΩΝ ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιβράβευσης yellow, Με τη νέα αυτή συνεργασία οι πελάτες της εταιρείας ΗΡΩΝ, που είναι και Μέλη του Προγράμματος yellow, θα απολαμβάνουν επιπλέον προνόμια, καθώς θα μπορούν να εξοφλούν το λογαριασμό τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληρωμής στο www.heron.gr και να:

  • κερδίζουν άμεσα 10 φορές περισσότερα yellows με τη χρήση των καρτών της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ή/και να
  • εξαργυρώνουν yellows online εύκολα και γρήγορα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος του μηνιαίου λογαριασμού ρεύματός τους!

Συμπληρωματικά, δίνεται η  δυνατότητα εξαργύρωσης με Δωροεπιταγή yellow only της εταιρείας ΗΡΩΝ, που μπορεί να αποκτηθεί στο www.yellowday.gr, ή σε ένα από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μεγάλη εμπορική συνεργασία  ΗΡΩΝΠρόγραμμα yellow της Τράπεζας Πειραιώς στον ακόλουθο σύνδεσμο (link) (http://yellow.piraeusbank.gr/el/synergates/stratigikoi-synergates/heron)


ΗΡΩΝ – Στην πρωτοπορία της ενέργειας από το 2004

Η ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε., πρωτοπορώντας στον τομέα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα, ανέπτυξε και λειτουργεί με επιτυχία τον πρώτο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα, ήδη από το 2004. Με ιδρυτή τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εκ των κορυφαίων εθνικών επιχειρηματικών ομίλων στους τομείς των κατασκευών, των παραχωρήσεων, της ανάπτυξης ακινήτων και της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ), η εταιρεία αποτελεί σήμερα το επιτυχές επιχειρηματικό αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τον Όμιλο ENGIE. Με ισχυρή παρουσία σε όλη την αλυσίδα της ενέργειας σε 70 χώρες στον κόσμο, ο Όμιλος ΕΝGIE είναι ο Νο1 ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας παγκοσμίως και, ταυτόχρονα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αφιερώνοντας πλέον το 50% των νέων έργων ηλεκτροπαραγωγής στις ΑΠΕ. Με βάση το παραγωγικό δυναμικό και την ισχυρή μετοχική της σύνθεση (50% ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – 50% ENGIE) η εταιρεία βρίσκεται στην πρωτοπορία της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές από τότε που ξεκίνησε η απελευθέρωση της λιανικής αγοράς ρεύματος το 2010. Σήμερα, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στους τομείς της βιομηχανίας και του μεγάλου εμπορίου μεταξύ των ιδιωτών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, διευρύνοντας διαρκώς την πελατειακή βάση της στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  αλλά και στα νοικοκυριά της χώρας. Ταυτόχρονα, πρωταγωνιστεί στα πρώτα βήματα της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

O Γιώργος Κούβαρης και ο Γιώργος Δανιόλος είναι από την 1/4/2017 το νέο ηγετικό δίδυμο στη διοίκηση του ΗΡΩΝ, αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου αντίστοιχα. 

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 05:48

Εμπορική συνεργασία WIND Ελλάς & Ομίλου ΗΡΩΝ

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2016. Στρατηγική συνεργασία στην λιανική αγορά ανακοινώνουν σήμερα η WIND Ελλάς  και ο Όμιλος ΗΡΩΝ.

bmw heron 17 11 2015 01

Σε εμπορική συνεργασία για πελάτες BMW και πελάτες ΗΡΩΝ, προχώρησαν οι δύο πρωτοπόρες εταιρίες με εντυπωσιακά οφέλη για τους πελάτες τους.
O ΗΡΩΝ, εξασφαλίζει στους κατόχους BMWi ένα πλήρες ενεργειακό πακέτο που καλύπτει ΔΩΡΕΑΝ τις ανάγκες κίνησης μιας ολόκληρης χρονιάς ενώ παράλληλα προσφέρονται και εκτενείς εκπτώσεις στην αγορά του εν λόγω μοντέλου, που το καθιστούν ακόμα πιο προσιτό, αλλά και στο οικιακό ρεύμα των κοινών πελατών τους.

Η BMW με το λανσάρισμα στη χώρα μας, της σειράς i, θέτει ισχυρό το αποτύπωμα της στην οικολογικά συνειδητοποιημένη και ευαίσθητη ηλεκτροκίνηση. Ο  ΉΡΩΝ, αποτελεί τον ιδανικό συνοδοιπόρο της, καθώς είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παροχής ρεύματος στην Ελλάδα. Παράγει 10χρόνια τώρα, το δικό της ρεύμα σε ιδιόκτητα εργοστάσια στη Θήβα με την εξαιρετικά περιορισμένων εκπομπών μέθοδο καύσης φυσικού αερίου. Η πρωτοπορία στην τεχνολογία και οι κοινή πεποίθηση για σημαντικό περιορισμό των αερίων ρύπων που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, έφεραν κοντά τις δύο εταιρίες, οι οποίες σχεδίασαν την κοινή τους δράση μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπο-στήριξης κατόχων BMWi.

Λεπτομέρειες του προγράμματος μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρούν στο http://www.bmw.gr/el/all-models/bmw-i/i3/2016/heron.html και στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους BMW.

ΗΡΩΝ II
Στρατηγική Συνεργασία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – QPI

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2014 – Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Qatar Petroleum International (QPI) επικύρωσαν τη στρατηγική τους συνεργασία στον κλάδο της ενέργειας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Σε πρώτη φάση, η συμφωνία αφορά την επιτυχή ολοκλήρωση της εισόδου της QPI στο μετοχικό κεφάλαιο της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής «ΗΡΩΝ ΙΙ», με ποσοστό 25%. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η QPI μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την GDF
Suez, θα κατέχουν και θα διαχειρίζονται την πιο αποδοτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη εξαγορά σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση κρατικής εταιρείας του Κατάρ στην Ελλάδα και ταυτόχρονα πιστοποιεί τη συνεργασία μεταξύ QPI και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μια συνεργασία με την οποία ανοίγονται ισχυρές προοπτικές για διεθνή διαφοροποίηση μέσα από έργα και επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας, κυρίως δε σε έργα υποδομής LNG όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Με αφορμή τη στρατηγική συνεργασία, ο κύριος Nasser Al‐Jaidah, CEO της QPI, δήλωσε, «Η απόκτηση του 25% στη μονάδα ΗΡΩΝ ΙΙ θα αποτελέσει τη βάση μιας μακράς και εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα στην QPΙ και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η QPI πάντα αναζητά νέες συμμαχίες σε διεθνές επίπεδο και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρήκαμε έναν συνεργάτη που θα υποστηρίξει το στόχο της QPI για διαφοροποίηση, ανάπτυξη και επενδύσεις στην ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό είναι μόλις ηαρχή μιας στρατηγικής συμμαχίας που θα υποστηρίξει περαιτέρω την εδραίωση του Κατάρ ως έναν διεθνή προμηθευτή ενέργειας».

Μιλώντας εκ μέρους της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο κύριος Γιώργος Περιστέρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου δήλωσε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με την QPI. Αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για την εταιρεία μας αλλά και για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που κρατική εταιρεία του Κατάρ, και ένας από τους μεγαλύτερους “παίκτες” παγκοσμίως, επενδύει στην ελληνική αγορά ενέργειας.

Εύχομαι αυτή να είναι η αρχή μια βιώσιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κύριος Ασημάκης Παπαγεωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Πρέσβης του Κατάρ στην Ελλάδα Α.Ε. Soltan Saad Al‐Moraikhi,ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κατάρ Α.Ε. Ιωάννης Μεταξάς, ο κύριος Abdulaziz Al‐Kuwari, Chief Financial Officer, QPI, ο Δρ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Managing Director QEnergy Europe (θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και ο κύριος Marc Josz, Executive Vice President της GDF SUEZ Energy Europe branch.
Σχετικά με την QPI

Η QPI ιδρύθηκε το 2006, ως 100% θυγατρική της Qatar Petroleum (QP), της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Κατάρ,  προκειμένου να αναπτύξει τις διεθνείς δραστηριότητες της Qatar Petroleum στην εξόρυξη, διύλιση και εμπορία αερίου και ενέργειας.
Η QPI αναπτύσσει την επενδυτική της δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς ενεργειακούς παίκτες, υλοποιώντας το στόχο του Κατάρ για διεθνή διαφοροποίηση και ανάπτυξη.
Η QPI έχει αποκτήσει φήμη στην εξόρυξη, τη διύλιση, την παραγωγή και την εμπορία πετροχημικών, αερίου και ενέργειας, αξιοποιώντας επενδυτικές ευκαιρίες και υλοποιώντας εξαγορές.
Το διεθνές χαρτοφυλάκιο δισεκατομμυριών της QPI περιλαμβάνει συνεργασίες και κοινοπραξίες σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ελλάδα, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ, Κίνα, Αίγυπτο, Δημοκρατία του Κονγκό και Μαυριτανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την QPI: www.qpi.com.qa
Σχετικά με τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Την τελευταία πενταετία, οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τα 1,5 δις. ευρώ. H συνολική εγκατεστημένη ισχύς των ενεργειακών μονάδων που ανήκουν ή στις οποίες
συμμετέχει ο Όμιλος είναι 1080 MW.
Πληροφορίες προς τους συντάκτες:

Κωνσταντίνος Λάμπρου – Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Sarah Al‐Dorani – QPI – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σελίδα 1 από 2