Local
Για την ορθότερη περιήγησή σου στον ιστότοπό μας, προτείνεται η χρήση άλλου browser (Edge, Firefox, Chrome, Safari).
e-contract
09.05.2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΡΩΝ και OPTIMUS ENERGY: η εξαίρεση των PPA από το πλαφόν

Πρόσβαση σε ανταγωνιστικότερο και προβλέψιμο κόστος ενέργειας για βιομηχανίες και επιχειρήσεις, εξασφαλίζουν οι εταιρείες του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΗΡΩΝ και OPTIMUS ENERGY...

Πρόσβαση σε ανταγωνιστικότερο και προβλέψιμο κόστος ενέργειας για βιομηχανίες και επιχειρήσεις, εξασφαλίζουν οι εταιρείες του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΗΡΩΝ και OPTIMUS ENERGY, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις συνέργειες μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς και την πρόσφατη νομοθεσία που επιτρέπει την εξαίρεση των διμερών συμβολαίων για τους ενεργοβόρους καταναλωτές από το πλαφόν που ισχύει στη χονδρεμπορική αγορά.

Ο ΗΡΩΝ, ένας εκ των κορυφαίων ιδιωτών προμηθευτών ενέργειας και ο πρώτος που σύναψε μακροχρόνιες Συμβάσεις Πώλησης Ενέργειας στην Ελλάδα, και η OPTIMUS ENERGY, ο μεγαλύτερος Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΦoΣΕ ΑΠΕ) στην ελληνική αγορά, ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες εκπροσώπησης και εξαίρεσης από το πλαφόν των πρώτων Συμβάσεων Πώλησης Ενέργειας (PPAs) σε ενεργοβόρους καταναλωτές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση των οφελών της πρόσφατης πρόβλεψης της νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο των συμβάσεων PPΑ, οι ενεργοβόροι βιομηχανικοί και εμπορικοί πελάτες τoυ ΗΡΩΝΑ απολαμβάνουν εξατομικευμένες λύσεις πράσινης ενέργειας, προμηθευόμενοι την ενέργεια η οποία παράγεται από σταθμούς ΑΠΕ που εκπροσωπούνται από την OPTIMUS ENERGY.  Κατά αυτόν τον τρόπο – πέρα από τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος βιομηχανιών και εμπορικών επιχειρήσεων – οι ενεργοβόροι καταναλωτές αποκτούν μακροπρόθεσμα πράσινη ενέργεια σε εγγυημένα χαμηλή τιμή και απολαμβάνουν το πλήρες οικονομικό όφελος από τα έργα ΑΠΕ, γεγονός που είχε καταστεί αδύνατο με την εισαγωγή του πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή την συνεργασία, καθώς σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο στόχο μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος. Για άλλη μία φορά ο ΗΡΩΝ, η πρώτη εταιρεία που πρόσφερε μακροχρόνιες Συμβάσεις Πώλησης Ενέργειας σε μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες ήδη από το 2021, πρωτοπορεί αξιοποιώντας εγχώρια ανταγωνιστική και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια με σκοπό τη μείωση του κόστους προμήθειας ενέργειας και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των ενεργοβόρων καταναλωτών», δήλωσε ο κ. Κώστας Καλογιάννης, Διευθυντής Πωλήσεων ΗΡΩΝ.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι, καθώς με την καταλυτική συμβολή της OPTIMUS ENERGY, του μεγαλύτερου ΦοΣΕ ΑΠΕ και πρώτου ενεργειακού φορέα στην Ελλάδα που προσφέρει οικονομική και φυσική βελτιστοποίηση σε σταθμούς ΑΠΕ, εξασφαλίζουμε τη μεταφορά του πλήρους οικονομικού οφέλους προς τους συγκεκριμένους καταναλωτές, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη στρατηγική συμβολή μας στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση της χώρα μας», δήλωσε ο κ. Κώστας Μπασλής, Πρόεδρος Δ.Σ. της OPTIMUS ENERGY.

Υπενθυμίζεται ότι για τη σύναψη συμβολαίων που εξαιρούνται από την εφαρμογή του πλαφόν, ο καταναλωτής πρέπει να εμπίπτει στην έννοια του καταναλωτή βιομηχανικής χρήσης που δραστηριοποιείται στους τομείς του Παραρτήματος 1 της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Κατευθυντήριες γραμμές του 2022 για τις κρατικές ενισχύσεις στους τομείς του κλίματος, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ενέργειας». Εφαρμόζονται οι διατάξεις που προβλέπονται στην παράγραφο 3Α του άρθρου 12Α του ν. 4425/2016 και στην Απόφαση ΡΑΕ 163/2023.

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

02.04.2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 χρόνια Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α.

Τρία χρόνια συμπλήρωσε πρόσφατα η πρώτη και μεγαλύτερη ενεργειακή κοινότητα της χώρας μας, η Ενεργειακή Κοινότητα HΡΩΝ ΕΝ.Α., που απαριθμεί πλέον 5.000 μέλη που την τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

07.03.2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πίστωση Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σε συνέχεια της δημοσίευσης του Οριστικού Πίνακα για τον επιμερισμό των ποσών από σταθμούς ΑΠΕ σε μία ή περισσότερες Δημοτικές ή Τοπικές κοινότητες για το έτος 2020 ...

26.02.2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νικητές διαγωνισμού «ΓΙΝΕ ΠΕΛΑΤΗΣ ΗΡΩΝ»

Για μία ακόμα φορά, οι νέοι πελάτες του ΗΡΩΝΑ κέρδισαν μοναδικά δώρα!

22.01.2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΗΡΩΝ VIBES: ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών

Το νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα επιβράβευσης ΗΡΩN VIBES παρουσίασε στο καταναλωτικό κοινό η κορυφαία εταιρεία ενέργειας ΗΡΩΝ, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να κερδίζουν μοναδικά δώρα μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή πλατφόρμα, που φιλοξενείται από την εφαρμογή myΗΡΩΝ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
QUESTION 01
Πόσο χρήσιμες σου φάνηκαν οι πληροφορίες σχετικά τα θέματα που σε ενδιέφεραν;
QUESTION 02
Βρήκες όλες τις πληροφορίες που χρειαζόσουν;
QUESTION 03
Πόσο εύκολα βρήκες τις πληροφορίες που σε ενδιέφεραν;
QUESTION 04
Θα έλεγες ότι οι εντυπώσεις σου από το σύνολο της ιστοσελίδας ΗΡΩΝ είναι ικανοποιητικές;
QUESTION 05
Υπάρχει κάτι επιπλέον, που θα ήθελες να υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα αλλά δεν το βρήκες;