Local
Για την ορθότερη περιήγησή σου στον ιστότοπό μας, προτείνεται η χρήση άλλου browser (Edge, Firefox, Chrome, Safari).
e-contract
06.05.2022

Πότε ήρθε το Φυσικό Αέριο στην Ελλάδα

Η τεχνολογική εξέλιξη και οι σύγχρονες απαιτήσεις ανέδειξαν την ανάγκη για χρήση πιο αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ  

Πότε ήρθε το Φυσικό Αέριο στην Ελλάδα

Η τεχνολογική εξέλιξη και οι σύγχρονες απαιτήσεις ανέδειξαν την ανάγκη για χρήση πιο αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας. Έτσι, το φυσικό αέριο μπήκε δυναμικά στη ζωή των Ελλήνων καταναλωτών στα τέλη του 20ου αιώνα προκειμένου να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να συμβάλλει σε ένα καθαρότερο περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 1996, συνδέεται ο πρώτος καταναλωτής φυσικού αερίου, η μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Λάρισα.

Το φυσικό αέριο εισέρχεται στην Ελλάδα κυρίως μέσω του κεντρικού αγωγού μεταφοράς αερίου που εκτείνεται από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ως το Λαύριο Αττικής. Από τον κεντρικό αγωγό ξεκινούν οι κλάδοι μεταφοράς, που τροφοδοτούν τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Θεσσαλονίκης, του Πλατέος Ημαθίας, του Βόλου, της Βοιωτίας, των Οινοφύτων, της Αττικής και της Κορίνθου. Ο Κεντρικός αγωγός και οι Κλάδοι Μεταφοράς αποτελούν το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ). Το Φυσικό Αέριο που εισέρχεται στην Ελλάδα σε υγροποιημένη μορφή, κυρίως από την Αλγερία, κατευθύνεται στη νήσο Ρεβυθούσα όπου αποθηκεύεται σε δεξαμενές. Στη συνέχεια μετατρέπεται σε αέρια μορφή στις ειδικές εγκαταστάσεις της μονάδας και τροφοδοτεί το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου.

Το 2018 είναι το έτος ορόσημο στην απελευθέρωση της αγοράς Φυσικού Αέριου και για οικιακούς καταναλωτές. Ο Όμιλος ΗΡΩΝ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στην Ελλάδα και μετά την απελευθέρωση της αγοράς Φυσικού Αερίου, ο ΗΡΩΝ υπήρξε ο πρώτος ιδιώτης προμηθευτής που προσέφερε συνδυαστικά προγράμματα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας ήδη από το 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

06.05.2022
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ  

Τι είναι το Φυσικό Αέριο

Το φυσικό αέριο είναι ένα φυσικό προϊόν που βρίσκεται σε υπόγεια κοιτάσματα της γης και είτε συναντάται μόνο του είτε συνυπάρχει με κοιτάσματα πετρελαίου.

06.05.2022
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ  

Ποτέ ανακαλύφθηκε το Φυσικό Αέριο

Στην Ευρώπη αυτές οι επιτεύξεις ήταν άγνωστες και το φυσικό αέριο δεν ανακαλύφθηκε παρά το 1659 στην Αγγλία.

06.05.2022
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ  

Πως μυρίζει το Φυσικό Αέριο

Το Φυσικό Αέριο είναι ένα άοσμο καύσιμο, αλλά κατά τη μεταφορά του προστίθεται μια ειδική ουσία με χαρακτηριστική οσμή ώστε να ανιχνεύεται εύκολα σε περίπτωση διαρροής.

06.05.2022
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ  

Πως μπορώ να βάλω Φυσικό Αέριο

Η σύνδεση με το Δίκτυο του Φυσικού Αερίου είναι μια διαδικασία αρκετά απλή, αποτελούμενη από 7 βασικά βήματα.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
QUESTION 01
Πόσο χρήσιμες σου φάνηκαν οι πληροφορίες σχετικά τα θέματα που σε ενδιέφεραν;
QUESTION 02
Βρήκες όλες τις πληροφορίες που χρειαζόσουν;
QUESTION 03
Πόσο εύκολα βρήκες τις πληροφορίες που σε ενδιέφεραν;
QUESTION 04
Θα έλεγες ότι οι εντυπώσεις σου από το σύνολο της ιστοσελίδας ΗΡΩΝ είναι ικανοποιητικές;
QUESTION 05
Υπάρχει κάτι επιπλέον, που θα ήθελες να υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα αλλά δεν το βρήκες;